• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/TrabzonBasket
  • https://www.twitter.com/TrabzonBasket
  
Üyelik Girişi
Bölümler

Oğuz Zeytin
oguz.zeytin@gmail.com
NE KADAR EKMEK, O KADAR KÖFTE
27/02/2011

  

Oğuz Zeytin - CV ( Yazarın Önceki Yazıları ) zeytin@trabzonbasket.com


 

NE KADAR EKMEK, O KADAR KÖFTE

Türkiye Kupası maçlarının sivrilen oyuncusu Igor Milosevic ve ligde geçen haftanın yıldızı Aleks Rasic’in sakatlıklarından dolayı olmaması Trabzonspor için çok büyük handikaptı. Bu açığı kapatmak için diğer oyuncuların normalin üstünde mücadele etmeleri gerekiyordu.

Galatasaray Cafe Crown müdafaayı çok önde kurdu ve maça sert başladı. Trabzonspor ise hücumda Wright’ı potaya yakın yerlerde iyi besleyince Rancik erken iki faul aldı. Buna rağmen hızlı hücumlarda bulduğu sayılarla Gs CC ilk molaya 13 – 4 önde girdi. Mola sonrası Caner’in yerine Snow oyuna dahil oldu. Bordo-Mavililer alan savunmasıyla canlanıp Snow’la hızlı hücumlar denedi. İlk çeyreğin son iki dakikasına girilirken Wright’ın basket faulü ile fark sekize indi (21–13). Çeyreğin geri kalanında Gs CC topu iyi çevirdi ve boş şutları isabetli kullandı: 29 -17

Trabzonspor, skorer oyuncusu D. Obasohan’ın sayılarıyla başladı ikinci çeyreğe. İçeride Wright’ın hâkimiyeti bu dakikalarda devam etti. Fakat Snow’un yanlış pas tercihleri ve gereksiz zorlamalarla kaybettiği toplar kendi potasına sayı olarak döndü. Son dönemde takım oyununun güzel örneklerini bizlere izleten Trabzonspor, bu maçta oyun kurucu eksikliğini fazlasıyla hissetti. Hücumda top paylaşımı yapılamadığı gibi savunmada da varlık gösteremediler. Alan savunmasının zayıf noktası, rakibe verilen hücum ribaundlarıdır; Trabzonspor’un pivotsuz oynaması da ribaund üstünlüğünü yitirmesine sebep oldu. Özellikle L. Andric’in fizik avantajıyla Trabzonspor pota altında etkili olmasını önleyecek pivotu yok Trabzonspor’un. 16 sayılık fark (42 - 26), Hadi’nin savunmaya getirdiği canlılık, Obsaohan’ın hücumda devreye girmesiyle çeyreğin sonlarına doğru eridi ve 1 sayıya kadar indi. Trabzonspor, Gs CC’a dört buçuk dakika boyunca saha içi basket imkânı vermeyip 15 -1’lik seri sonucunda soyunma odasına 43 – 41 geride girdi.

Üçüncü çeyrek karşılıklı basketlerle başladı. Trabzonspor Cakic’in üçlüğüyle 46 – 48 öne geçti. Bu arada Gs CC gardı J. Johnson üst üste top kayıpları yaptı. Ayrıca milli oyuncu Ermal Kurtoğlu üçüncü faulünü aldı. Alan savunmasına döndüğü ilk pozisyonda sonuç aldı Trabzonspor fakat hücumda İlker’in erken şutu isabetli olmayınca Galatasaray Johnson’la eşitliği yakaladı. Trabzonspor hücumda acele ettikçe skor bulamıyor. Dört dakikalık suskunluğu Ersin Görkem bozdu. Ardından Tutku’nun attığı bir üçlük var ki, antrenmanda o kadar boş kalamazdı. Obasohan top kaybı yapınca Sakota mola aldı (55 - 51). Mola dönüşü Tutku, boş üçlüklerini atmaya devam etti. Bu maçta bir kez daha görüldü ki A. Snow takımı oynatacak bir gard değil. Arkadaşlarını beslemek de yetersiz. Savunmada ise hiç yok. Yine de çeyrek onun sayılarıyla 64 – 64 sonlandı.
 
Son 10 dakikanın ilk sayıları Wright’dan geldi. A. Snow tabir-i caizse saçmalıklarına son vermeyeceğini bu çeyrekte de gösterdi. Gereksiz zorlama pas ve şut tercihleriyle takımın ritim bulmasına engel oldu. M. Wright’ın eline top değmeyince hücumlar düğümlendi. Galatasaray CC ise arka arkaya dışarıdan sayılar buldu. Fark açılamaya başladı. Bu dakikalarda Bordo-Mavililer’de ayakta kalan isim yine Wright’dı. İlker’in sakatlanıp kenara gelmesiyle Snow oyuna dahil oldu ve faul atışlarını sayıya çevirdi. Son dört dakikada Gs CC’nın faul hakkı doldu. Önce Obasohan’ın basketi ve sonrasında Wright’ın faul çizgisinden bulduğu sayılarla fark 1’e indi (75 - 74). Adam adama savunmaya dönünce Caner Topaloğlu boşluğu bulup içeri penetre etti ve basket faulle farkı dörde çıkardı. Bu arada Ersin beş faulle kenara geldi. Süreyi çok işletmeden Obasohan, Evren’e faul yaptırdı ve çizgiye gitti; iki atışı da sayıya çevirdi. Son dakikaya girildiğinde Gs CC hücumdan boş döndü. Trabzonspor için rakibini yakalama fırsatı vardı ama Snow’un seti oynatmada yaşadığı sıkıntıyla top rakibe geçti. Maçın bitimine 52 saniye kala Sakota mola aldı, top Gs CC’daydı. Tutku’nun alan savunmasına karşı bulduğu üçlüğe Snow cevap veremedi. Shumpert’in faullerden bulduğu sayılara Wright cevap verdi. Trabzonsporlu oyuncular faul yapmakta gecikti. Son 12 saniyeye girilirken fark 7 oldu. Taktik faullerle süre eridi. Ve karşılaşma Galatasaray Cafe Crown’ın 87 – 80 üstünlüğüyle sona erdi.

İki Sırp gardın da olmaması bugün Trabzonspor’u çok etkiledi. Dar kadro iyice zayıfladı. Oyuncular son dakikalara yine yorgun girdi ve maçın sonunu getiremediler. Basit hatalar sıklaştı.

Gelecek hafta Fenerbahçe Ülker Trabzon’a misafir olacak. Eğer bugün dönem dönem sergilenen mücadele kırk dakikaya yayılırsa ve basit hatalar yapılmazsa play-off yolunda önemli bir eşik aşılabilir.


MAÇTAN NOTLAR

* İlk devre boyunca temsilcimiz 16 basketini sadece 6 asistle buldu, buna rağmen 9 top kaybı yaptı. Ayrıca Gs CC’da süre alan on oyuncu da skora katkı verirken Trabzonspor’da 41 sayının 31’i Wright ve Obasaohan’dan geldi.

* Maçın yıldızı şüphesi M. Wright’dı. 12/18 isabetle 33 sayı ve 9 ribaundla oynadı.

* Oktay Hoca'nın gelmesiyle Galatasaray Cafe Crown, maç başına 67,7 sayı ile ligin en az sayı yiyen takımıydı. Ve bu sene Gs CC'a en çok sayı atan takım Trabzonspor oldu! Hem de son ana kadar baş başa giden maçta.

* Türkiye Kupası yarı finalinde oynanan Bjk Cola Turka maçıyla benzer özellikler taşıyan bir karşılaşma oldu. Dar kadro, maç sonu yorulan ayaklar, bireysel basit hatalar (gereksiz/erken/zor şut ve pas tercihleri), olmayan pota altı savunması…



2503 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

TRABZON’DAN BİR KUPA GEÇTİ - 28/04/2015
Trabzon’dan bir kupa ve sayısız anı geçti üç günde. En sonda söyleyeceklerimle başlayayım: Teşekkürler Trabzonspor!
KARNE ZAMANI - 12/01/2015
Trabzonspor MP için karne zamanı geldi. Karnemizin şablonu biraz farklı olacak, detaya girmeden mini SWOT şeklinde analiz etmeyi uygun gördüm. Sözü uzatmadan başlayalım:
VEDA - 25/12/2011
Sevgili basketbolseverler, Dünkü Pınar KSK maçı ile ilgili yorumlarımı yazmam gerekirdi bu satırlarda. Ancak bizler basketbol konuşmaktan çok kişileri tartıştığımız için maçtan bahsetmeyeceğim.
CUMARTESİ YAZ – PAZAR KIŞ - 19/12/2011
2010 Haziran’ından bu yana Trabzonspor Basketbol Takımı ile ilgili izlenim ve düşüncelerimi siz değerli okuyucularımla paylaştım.
SİNAN ERDEM GÜNLÜĞÜ - 10/12/2011
TBF haftanın tüm karşılaşmalarını tek güne sıkıştırınca, bize de yayın piyangosundan saat 13:00 maçı çıktı. Ataköy’deki Sinan Erdem Spor Salonu’nda o saatteki maça yetişmek için şehrin diğer ucundan sabahın erken vaktinde yola koyuldum.
SON HUCÜM TARTIŞMASI - 08/12/2011
Trabzonspor Basketbol Takımı’nın Hacettepe Üniversitesi karşısında aldığı mağlubiyet sonrası en çok konuşulan/tartışılan başlık “son hücum”du.
DİRENİŞ VE HÜZÜN - 04/12/2011
Üç haftadan beri, Edirne’deki galibiyetten sonra Hacettepe Üniversitesi maçına odaklanmıştım. Banvit ve Galatasaray gibi zorlu dönemecin ardından yeni yabancıların takıma daha fazla uyum sağlayacağını düşünmüştüm.
ABDİ İPEKÇİ’DEN… - 28/11/2011
Bir yanda anlamsız deplasman yasakları… Diğer yanda Trabzonspor’umuzu izleme ve sessiz de olsa destekleme arzusu…
HACETTEPE’YE HAZIRLIK - 22/11/2011
Banvit… Ülkemizde 2000’li yılların en önemli basketbol organizasyonlardan biri, belki de en iyisi. Altyapılardaki doğru planlamaları, şirket-takım rol paylaşımındaki isabet “Banvit modeli”nden bahsedilmesini sağlıyor.
 Devamı